logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Nederlaag tegen DETO doet Sportclub Genemuiden pijn
DETO Twenterand - Sportclub Genemuiden
Sijmon Eenkhoorn haalt onder het toeziend oog van Jens Jurn Streutker uit, echter zonder resultaat.

VRIEZENVEEN-Het is Sportclub Genemuiden niet gelukt om een goed vervolg te geven aan de goede reeks wedstrijden die het in de afgelopen twee maanden speelde. Op de laatste speeldag voor de winterstop ging het in Vriezenveen tegen DETO met 3-0 onderuit en eindigt 2022 voor de groen- witten toch enigszins teleurstellend.

Het eerste half uur van de wedstrijd was een gelijk opgaande strijd, waarbij de beste mogelijkheden toch wel voor Sportclub Genemuiden waren. Osama Ben Kaddour kreeg tot tweemaal toe de gelegenheid om de score te openen, maar ook voor hem zouden doelpunten deze middag niet weggelegd zijn.

De 1-0 voorsprong voor DETO  was dan ook meer een verlaat sinterklaascadeautje voor de thuisclub. DETO-speler Coplan Soumaoro speelde het slim, op de rand van de zestien meter liet hij zich vallen toen doelman Streutker duidelijk met zijn handen de bal onderschepte. Scheidsrechter Ordelmans zag dit echter anders, wees naar de penaltystip waarvan Melvin Degenaar raak schoot. Deze strafschop bleek na afloop het kantelpunt te zijn in de wedstrijd, met alle goede bedoelingen ten spijt zou het Sportclub Genemuiden niet meer lukken om grip op de wedstrijd te krijgen.

DETO zou voor het rustsignaal de score zelfs nog verder uitbouwen. Tom Koelman kreeg als eerste een goede mogelijkheid, zijn kopbal ging na een voorzet van Tim Pothast maar net over. Diezelfde Koelman zou niet veel later wel trefzeker zijn, hoog opspringend beroerde hij de bal met zijn hoofd die in de verste hoek achter doelman Hidde Streutker verdween.

Bij de start van de 2e helft was het DETO die opnieuw de toon zette. Het oppeppende praatje in de rust had er niet voor gezorgd dat het allemaal anders ging lopen. De kans op 3-0 was eerder aanwezig dan de aansluitingstreffer. Melvin Degenaar kreeg als eerste een goede kans om de wedstrijd al in een vroeg stadium definitief op slot te gooien. Vanaf links kon hij opstomen, zag doelman Hidde Streutker uit zijn doelkomen en met een schuiver schoot hij de bal richting het doel, die tot opluchting van Sportclub voorlangs ging.

Aan de andere kant had een aanval van Sportclub Genemuiden meer verdiend, opnieuw was het Osama ben Kaddour die voor gevaar zorgde. De opkomende Ben Kaddour wist zijn bal bij de ingevallen Yoran Popovic te krijgen die van dichtbij zijn voet tegen de bal kon zetten. Een schijnbaar zeker doelpunt leek in de maak, maar ook deze bal deed het net niet bollen en ging hoog over.
De tijd begon te dringen, meer wisselspelers werden binnen de lijnen gebracht om toch maar iets aan de achterstand te doen. Het mocht niet baten, Sportclub Genemuiden had schijnbaar zijn dag niet. De 3e treffer van DETO was hier een goed voorbeeld van. Een fraaie actie tussen Karlo Borghuis en Coplan Soumaoro zorgde ervoor dat de bal bij de wel heel erg vrijstaande Hoeseb Yakob kwam, deze bedacht zich geen moment, draaide zich om en met een hard schot deponeerde hij de bal in de linkerbovenhoek. 

De wedstrijd was gespeeld. Daar waar het eerder dit seizoen nog lukte om in Amsterdam een 3-0 achterstand om te bouwen naar een gelijkspel spel, bleek dit tegen DETO te hoog gegrepen. Zo kwam er in Vriezenveen een abrupt einde aan de goede reeks wedstrijden die Sportclub Genemuiden in de achterliggende periode speelde. Wat rest na de wedstrijd tegen DETO is de teleurstelling na de nederlaag. De komende weken ligt de competitie door de winterstop stil, in 2023 is CSV Apeldoorn de eerste opponent die Sportclub Genemuiden tegenkomt. Maar voor het zover is zal het begin januari eerst nog zijn bivak opslaan op het belegde trainingskamp in het Spaanse Marbella. 

Fotoverslag DETO - SC Genemuiden
Wedstrijdbeelden Breman.net

Wedstrijdbeelden RTV Oost

DETO - SC Genemuiden 3-0 (2-0).

Scheidsrechter: Dhr. J.G. Ordelmans
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Zandstra

Scoreverloop: 37. Melvin Degenaar 1-0 (penalty), 42. Tom Koelman 2-0, 66. Hoeseb Yakob 3-0.

Toeschouwers: 150

Gele kaart: 15. Mert Baglar, 60. Melvin Degenaar (DETO Twenterand), 29. Rens van Benthem, 62. Jens Jurn Streutker (SC Genemuiden). 

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Hans Matti, Sten Knol, Tom Koelman, Mert Baglar (46. Tim Bongers), Coplan Soumaoro, Karlo Borghuis, Hoeseb Yakob, Tim Pothast (82. Mats Knol), Kai Wesselink (73. Badr Hamdaoui), Melvin Degenaar (64. Bas Postma).

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Matthias Breman, Rick Doorn (53. Hadde Pleijsier), Sijmon Eenkhoorn (68. Ryan van Lente), Bart Jan Brouwer, Osama Ben Kaddour, Rens van Benthem, Thijs Dekker, Martijn Eenkhoorn (53. Yoran Popovic).


 Zaterdag 15 juni 2024
Nacompetitie, Voor een plek in de Tweede Divisie
Sportclub Genemuiden - Excelsior Maassluis
Aanvang 14.30 uur. Kassa open om 13.00 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Vierde Official: Dhr. D. Schaper
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast

Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid