logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Simply te best, Sportclub promoveert naar 3e Divisie
v.v. Capelle - Sportclub Genemuiden
Simply te best, Sportclub Genemuiden flikt het en promoveert naar de 3e Divisie.

Door Erik Driessen

CAPELLE – Sportclub Genemuiden speelt volgend seizoen in de Derde Divisie. Dat is het vanzelfsprekende gevolg van de 2-3 overwinning bij Capelle. De ploeg van trainer Rene van der Weij kwamen onder de rook van Rotterdam geen moment in de problemen en kon daardoor de 3-1 thuiszege een succesvol vervolg geven.

Wie verwachtte dat Capelle vanaf het begin het heft in handen zou nemen, kwam bedrogen uit. Het was Sportclub Genemuiden dat het felst uit de startblokken kwam. Na een loopactie van Van Benthem kregen de groen-witten binnen een minuut al een vrije bal op de rand van de zestien. Van Benthem schoot daarna in de muur, maar uit dezelfde situatie kwamen nog twee corners.

Daarna had Capelle een licht veldoverwicht, maar tot gevaar kwamen de Zuid-Hollanders eigenlijk niet. Ze leken het heilige vuur te missen om vol voor promotie te gaan. Na 27 minuten was Genemuiden nog het dichtst bij een treffer. Ben Kaddour schoot net naast. Een minuut later was het wel raak. Yoran Popovic bleef even buiten de zestien voor de bal vechten, kreeg het leer ook voor de voeten en schoot meteen op de goal. Een grabbelende Capelle-keeper was echter ook zeker een belangrijk onderdeel van de 0-1.

Daarmee leek het verzet van Capelle al gebroken. De thuisclub kwam niet of nauwelijks tot uitgespeelde kansen, waardoor Genemuiden zonder al teveel moeite overeind bleef.

Ook na rust bleef dat het beeld. Capelle probeerde het wel, maar de verdediging van Genemuiden stond als een huis. En toen Osama Ben Kaddour na een half uurtje de 0-2 maakte, was de wedstrijd verder gespeeld. Via nog een keer Popovic werd het ook nog 0-3. Waarna Capelle toch nog liet zien dat het wel degelijk wat kan. Op weergaloze wijze stond het plotseling 1-3 en daarna viel ook nog een vrije trap prachtig binnen: 2-3.

En met die uitslag zet Genemuiden een dikke, vette punt achter het seizoen 2022/2023. De groen-witten beleefden een moeizame en vooral wisselvallige eerste helft van de voetbaljaargang. Uiteindelijk kwamen de kwaliteiten toch blijven drijven en schaarde de ploeg zich weer ‘gewoon’ in de top-drie. Maar nadat het topduel tegen Eemdijk werd verloren, konden de groen-witten zich al snel voorbereiden op de nacompetitie.

Tussendoor speelde Genemuiden een desastreuze bekerfinale tegen d’Olde Veste. Misschien was dat duel achteraf wel een waarschuwingsschot, want de ploeg zette zich knap over het debacle heen met een misschien wel niet meer verwachte promotie als resultaat. En dat betekent dat Genemuiden volgend seizoen met een flink opgefriste selectie in de Derde Divisie uitkomt.


Fotoverslag: v.v. Capelle - SC Genemuiden
Video: Gemaakte doelpunten SC Genemuiden
Beelden Breman.net

Beelden RTV Oost
Video: De kleedkamer na afloop

v.v. Capelle - SC Genemuiden 2-3 (0-1)

Scheidsrechter: Dhr. M. Oosting
Assistent-scheidsrechter. Dhr. L.C. Wessels
Assistent-scheidsrechter. Dhr. M. Yanat
4e Official: Dhr. D.H. de Vries

Scoreverloop: 28. Yoran Popovic 0-1, 62. Osama Ben Kaddour 0-2, 71. Yoran Popovic 0-3, 74. Dennis van der Heijden 1-3, 80. Eric Jansen 2-3.

Toeschouwers: 750

Gele kaart: 57. Lars Bosscha, 90. Wesley Pollemans (v.v. Capelle), 57. Yoran Popovic, 62. Osama Ben Kaddour, 84. Jasper Tuinman (SC Genemuiden).

Opstelling v.v. Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape (46. Rutger de Bos), Sander Fischer, Jelle Pollemans (34. Wesley Pollemans), Bram van Eijk (77. Veron Knol), Ryan Purvis, Lars Bosscha, Jeffrey Rijsdijk (15. Eric Jansen)), Joshoa Kassels, Dennis van der Heijden, Marlon Slabbekoorn (46. Adair Veiga Lopes).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Bart Jan Brouwer, Osama Ben Kaddour (73. Martijn Eenkhoorn), Jens Jurn Streutker, Rens van Benthem, Jasper Tuinman, Hadde Pleijsier, Yoran Popovic (90+3 Nathan Bos)), Noureddine Boutzamar (90+3. Ryan van Lente), Sijmon Eenkhoorn (83. Rick Doorn), Arend van de Wetering.Zaterdag 15 juni 2024
Nacompetitie, Voor een plek in de Tweede Divisie
Sportclub Genemuiden - Excelsior Maassluis
Aanvang 14.30 uur. Kassa open om 13.00 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Vierde Official: Dhr. D. Schaper
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast

Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid