logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub nog ongeslagen na gelijk spel tegen IJsselmeervogels
IJsselmeervogels - SC Genemuiden
Berwout Beimers (l) en Jens Jurn Streutker (r) zoekend naar de bal maken het Wessel Boer en  Basil Camara moeilijk.

SPAKENBURG-BUNSCHOTEN- Het weerzien met de rooien op de Westmaat is voor Sportclub Genemuiden geëindigd in een 2-2  eindstand. Het werd opnieuw een wedstrijd in dit nog prille seizoen die het aankijken meer dan waard was, opnieuw stonden er twee teams op de groene grasmat die er iets van wilden maken.

De start was voor Sportclub Genemuiden flitsend, want na amper 40 seconden spelen lag de de bal al in het net van IJsselmeervogels. Na een voorzet van Rens van Benthem was het Berwout Beimers die de bal diagonaal achter doelman Jaimy Schaap schoot. Een betere start konden de groen- witten zich niet wensen.

De snelle openingstreffer bracht de vogels echter allerminst van slag, want nog geen kwartier later was de voorsprong van Sportclub Genemuiden teniet gedaan. Basil Camara zorgde voor de gelijkmaker, vanuit een corner genomen door Bradley Martis was het Mourouane Afaker die de bal bij Camara bezorgde. Die vervolgens de bal simpel binnen tikte.

Nog geen 5 minuten later was het opnieuw raak. Een goede bal van Jim Hulleman bereikte de diepgaande Dennis Knuiman, deze kon vrij opstomen naar doelman Hidde Streutker die zijn doel nog wel verkleinde maar de 2-1 niet kon voorkomen.

Daar waar IJsselmeervogels niet van de  wijs was na de achterstand, gold dit ook voor Sportclub Genemuiden. Zonder enige schroom bleef het de aanval zoeken, op weg naar de gelijkmaker. Na de 2-1 was het Berwout Beimer die de 2-2 zomaar had kunnen maken, ware het niet dat zijn harde schot op de kruising uiteen spatte.
Marc Magan had het geluk ook niet aan zijn zijde, zijn schoten gingen weliswaar wel richting doel maar resultaat leverde het niet op. Zo spatte een bal van zijn voeten uiteen op de lat, de lat en paal die in het verdere verloop wel vaker spelbreker zou zijn. Tot aan het rustsignaal veranderde er dan ook niets meer aan de stand.

Na rust ging Sportclub Genemuiden verder waarmee men in het eerste bedrijf was begonnen, vroeg scoren. Daar waar Berwout Beimers het in de eerste helft deed, was het nu Rens van Benthem die voor dit voetbal kunstje zorgde. In eerste instantie belande de bal op de paal, maar de terug springende bal belande via de doelman alsnog in het net. Deze vroege gelijkmaker was het medicijn wat Sportclub Genemuiden net nodig leek te hebben, want in de daaropvolgende fase kreeg het de nodige mogelijkheden om weer op voorsprong te komen.

Aan de ander kant kon IJsselmeervogels geen echte potten breken, Robin Eindhoven en Mourouane Afaker waren de enigen die doelman Streutker nog enigszins op de proef stelden maar dat was het dan ook wel.

Beide teams leken met het gelijke spel te kunnen leven, de laatste 20 minuten hadden ook meer weg van een kat en muis spel wat het spel niet ten goede kwam. Verliezen was voor beiden geen optie en onnodige risico’s werden van beide kanten dan ook niet meer genomen.

Fotoverslag IJsselmeervogels - SC Genemuiden
Video: Gemaakte doelpunten SC Genemuiden
Beelden Breman.net

IJsselmeervogels - SC Genemuiden 2-2 (2-1).

Scheidsrechter: Dhr. P.T. van Veelen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. O. Koster

Scoreverloop: 1. Berwout Beimers 0-1, 9. Basil Camara 1-1, 13. Dennis Knuima 2-1, 46. Rens van Benthem 2-2.

Toeschouwers: 1250

Gele kaart: 84. Matthias Breman, 88. Martijn Eenkhoorn (SC Genemuiden).

Opstelling IJsselmeervogels: Jaimy Schaap, Wessel Boer, Bradley Martis (72. Junior vd Velden), Thomas Beekman (84.Gino Bosz), Marouane Afaker, Dennis Knuiman, Robin Eindhoven (61. Jordy Ruizendaal), Basil Camara, Jesse Schuurman, Jim Hulleman, Andre Morgan.

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen (46. Hadde Pleijsier), Bart Jan Brouwer, Berwout Beimers, Marc Magan (75. Sijmon Eenkhoorn), Matthias Breman, Rutger Etten (84. Nick Buitink), Rens van Benthem, Mike Reuvers (75. Martijn Eenkhoorn). Zaterdag 15 juni 2024
Nacompetitie, Voor een plek in de Tweede Divisie
Sportclub Genemuiden - Excelsior Maassluis
Aanvang 14.30 uur. Kassa open om 13.00 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Vierde Official: Dhr. D. Schaper
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast

Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid