logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Dubbel rood en nederlaag voor Sportclub Genemuiden
DEM - SC Genemuiden
Arend van de Wetering (l) en Nigel Daniëls (r) de maker van het winnende doelpunt. (Archief).

(door Erik Driessen)

BEVERWIJK - Sportclub Genemuiden ging zaterdagmiddag met 2-1 onderuit tegen DEM Beverwijk. De Genemuidenaren liepen tegen twee rode kaarten aan en brachten zich daardoor in een moeilijke positie. DEM Beverwijk wist het overtal een paar minuten voor tijd in een overwinning uit te drukken.

 

Veel aanspraak op meer mocht Genemuiden ook niet maken. De groen-witten konden het niveau van dit seizoen nergens benaderen. Voor rust speelde Sportclub slordig, mede door de stevige bries die vanaf de zee over Beverwijk woei. Genemuiden won bovendien weinig persoonlijke duels en stopte meer energie in discussies met de scheidsrechter dan in het voetbal. 

 

DEM scoorde binnen tien minuten de 1-0. Genemuiden kreeg voor rust nauwelijks kansen. Beimers was er in de slotfase nog het dichtste bij, maar de Fries toonde zich niet zelfzuchtig genoeg en legde de bal achter Van Benthem. Ook de Beverwijkers kwamen overigens weinig meer in de buurt van doelman Streutker.

 

Na rust was de wind Genemuiden beter gezind en kreeg de ploeg de overhand. Net op het moment dat een gelijkmaker dichterbij kwam, stuurde de arbiter Hadde Pleijsier echter van het veld. Volgens de Genemuidenaar ten onrechte. “Ik was absoluut te laat, maar van de rode kaart schrok ik. Het was mijn eerste overtreding van de wedstrijd. En de eerste rode kaart in mijn loopbaan”, aldus Pleijsier, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond. Jur van Dalfsen mocht daarom op de reservebank plaatsnemen.

 

Gek genoeg wakkerde de rode kaart blijkbaar het vuur aan bij Genemuiden. Dat begon eindelijk te combineren en beter te voetballen en dat zorgde al vrij snel voor de gelijkmaker van Rutger Etten. Genemuiden was daarna beter en leek het duel alsnog naar zich toe te trekken, maar na opnieuw een rode kaart voor Jens Jurn Streutker was het duel wel gespeeld. Ook de aanvoerder was te laat bij een duel en mocht inrukken. 

 

In het laatste kwartier was het daardoor tegenhouden voor Genemuiden, maar dat bleek uiteindelijk een te lastige opgave. Ondanks de nederlaag blijft Genemuiden vierde staan. Maar in de volgende wedstrijd, over twee weken tegen rode lantaarndrager Odin’59, moet trainer Van der Weij voor het eerst een oplossing vinden voor geschorste spelers. 


Beelden Breman.net

DEM - SC Genemuiden 2-1 (1-0).

Scheidsrechter: Dhr. R. Sturm
Assistent-scheidsrechter: Dhr. D.N. van Grieken
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J.R. Voppen

Scoreverloop: 7. Jesse Verswijveren 1-0, 67. Rutger Etten 1-1, 87. Nigel Daniëls 2-1. 

Gele kaart: 40. Erkan Altun. 90+5. Timo Wolters (DEM), 40. Jens Jurn Streutker, 42. Rens van Benthem, 71. Hidde Streutker (SC Genemuiden).

Rode kaart: 57. Hadde Pleijsier, 76. Jens Jurn Streutker (SC Genemuiden).

Opstelling DEM: Swen Verswijveren, Jesse Verswijveren, Sem van Amersfoort, Sem Blom (81. Nigel Daniëls), Bryan Herraez Gallego, Timo Wolters, Jeremy van Gelderen, Fons Trieling, Erkan Altun, Brooklyn van Doorneveld (81. Daan Koster), Kick de Goede (89. Julen Calle Solbes).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Matthias Breman (61. Jur van Dalfsen)), Bart Jan Brouwer (61. Nick Buitink), Marc Magan, Berwout Beimers, Hadde Pleijsier, Rutger Etten, Rens van Benthem (80. Sijmon Eenkhoorn), Mike Reuvers (66. Martijn Eenkhoorn).Zaterdag 13 juli 2024
Oefenwedstrijd
Sportclub Genemuiden - v.v. Buitenpost 
Aanvang 14.30 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: n.t.b.
Assistent-scheidsrechter: n.t.b.
Assistent-scheidsrechter: n.t.b.
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast