logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub gaat lekker winterstop in na 3-1 winst op Kampong
Sportclub Genemuiden - Kampong
Jasper Tuinman (l) gaat helemaal uit zijn dak nadat hij zojuist zijn eerste officiële doelpunt voor Sportclub heeft gescoord.

GENEMUIDEN- Sportclub Genemuiden gaat met een goed gevoel de winterstop in, de wedstrijd thuis tegen laagvlieger Kampong werd met 3-1 winnend afgesloten en met deze overwinning sluit Sportclub de eerste seizoenshelft boven verwachting prima af.

Het werd geen gemakkelijke wedstrijd voor Sportclub Genemuiden, laagvlieger Kampong was een niet te onderschatten ploeg die zich niet zomaar naar de slachtbank liet lijden. In de beginfase van de wedstrijd ontbrak de scherpte die je tegen een ploeg als Kampong net nodig hebt.

Het was dan ook Kampong wat in de eerste helft het initiatief nam en zonder enige schroom richting het doel van Sportclub Genemuiden trok. Dit betaalde zich al vroeg in de wedstrijd uit in een doelpunt voor de Utrechtenaren. Het was Marc Visser die vanaf de linkerkant richting het doel van Hidde Streutker mocht gaan, zijn voorzet werd in eerste instantie nog wel beroerd door doelman Streutker maar het was de inkomende Milan Maintz die zijn voet tegen de bal kon zetten en met een hard schot de bal laag in het doel schoot.

De Utrechtenaren mochten echter niet lang van deze voorsprong genieten, want nog geen 2 minuten later was het Mike Reuvers die de stand alweer gelijktrok. De mee opgekomen verdediger Jens Jurn Streutker wist de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet bij Mike Reuvers te krijgen, deze draaide zich knap weg en met een fraaie schuiver schoot hij de bal tussen de doelman en doelpaal in het net. Even daarvoor had ook Marc Magan al het net getroffen, alleen ging dit feestje niet door wegens buitenspel.

Tot aan het rustsignaal gebeurde er verder niet zoveel meer, namens Kampong was het Thomas Bruinzeels die een poging mocht wagen en voor Sportclub Genemuiden was dit Berwout Beimers. Beide actie leverden geen doelpunten op zodat kleedkamer met een 1-1 tussenstand mocht worden opgezocht.

Na de thee gingen de beide teams verder waarmee het in de eerste helft was geëindigd, over en weer werden er wat plaagstootjes uitgedeeld maar dat was het dan ook wel. Het doelpunt voor de thuisclub kwam dan ook als geroepen, het publiek wat leek in te dutten veerde op nadat Rens van Benthem voor de 2-1 voorsprong had gezorgd. Vanaf de middenlijn was het Jur van Dalfsen die de bal bij van Benthem bezorgde, deze draaide zich om en vanaf zeker 20 meter schoot hij de 2-1 in de touwen. 
Deze 2-1 voorsprong was een mooie opsteker voor het toch wel wat stroef spelende Genemuiden, de eerste seizoenshelft was intensief geweest en leek toch wel wat sporen van vermoeidheid op de spelersgroep te hebben achter gelaten.

Met nog een half uur te spelen hadden de groen- witten maar één taak en dat was de voorsprong verdedigen, of deze verder uit te bouwen. Het laatste was gelukkig het geval, want het was invaller Jasper Tuinman die bij het verstrijken van de tijd de definitieve knock-out uitdeelde aan Kampong en de 3-1 binnen schoot. Het was voor Tuinman zijn eerste treffer in de hoofdmacht van Sportclub Genemuiden.

Sportclub Genemuiden heeft nu even rust. In het nieuwe jaar gaat de ploeg op trainingskamp naar Marbella aan de Spaanse zuidkust waar het op 6 januari tegen Rijnsburgse Boys speelt. De hervatting van de 2e seizoenshelft staat gepland voor 13 januari 2024, v.v. Hoogeveen is dan op sportpark de Wetering de tegenstander.

Bijzonderheden: Voorafgaande aan de wedstrijd werd Sportclub Genemuiden speler Arend van de Wetering in het zonnetje gezet, voor de maar liefst 150 officiële wedstrijden welke hij tot nu toe in het groen -witte shirt heeft gespeeld.

Fotoverslag: SC Genemuiden - Kampong
Video: Gemaakte doelpunten SC Genemuiden
Wedstrijdbeelden Breman.net

SC Genemuiden - Kampong 3-1 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. A.M. Steeg
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J.B. van Dijk
Assistent-scheidsrechter: Dhr. S. Aboujid

Scoreverloop: 11. Milan Maintz 0-1, 13. Mike Reuvers 1-1, 62. Rens van Benthem 2-1, 90. Jasper Tuinman 3-1.

Toeschouwers: 800

Gele kaart: 53. Rens van Benthem (SC Genemuiden),  85. Maurits Gersen (Kampong).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Hadde Pleijsier (62. Jur van Dalfsen), Bart Jan Brouwer, Mike Reuvers, Matthias Breman (83. Nick Buitink), Rutger Etten, Berwout Beimers, Marc Magan (72. Jasper Tuinman), Rens van Benthem.

Opstelling Kampong: Job Peeters, Maurits Gersen, Marc Visser, Leon Lenders, Pim Janssens (73. Bram van Buuren), Milan Maintz (76. Sean Mook), Thomas Bruijnzeels (73. Siemen Eijkemans), Mohammed Himmich, Jort de Zeeuw, Merijn Muskens, Nies van Raalten.

 


Zaterdag 13 juli 2024
Oefenwedstrijd
Sportclub Genemuiden - v.v. Buitenpost 
Aanvang 14.30 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: n.t.b.
Assistent-scheidsrechter: n.t.b.
Assistent-scheidsrechter: n.t.b.
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast