logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub Genemuiden pakt met hulp buren 2e periodetitel
FC Rijnvogels - Sportclub Genemuiden
Ongelooflijk maar waar, Sportclub Genemuiden pakt de 2e periode titel in de 3e Divisie A.

KATWIJK- Voorafgaand aan de wedstrijd werd er al stevig op los gespeculeerd, het zou zomaar waarheid kunnen worden, Sportclub Genemuiden 2e periode winnaar in de 3e Divisie A. Alleen moest Urk dan winnen van koploper RKAV Volendam en DOVO moest punten morsen tegen VVSB.

Het was na de gespeelde wedstrijd tegen FC Rijnvogels, die Sportclub Genemuiden met 0-3 winnend afsloot, dan ook afwachten hoe de wedstrijden op de andere velden zouden eindigen.

De einduitslag van de wedstrijd DOVO - VVSB was al snel binnen, de 1-1 gelijke stand eindigde in het voordeel van de groen- witten dus was het afwachten wat het op Urk zou gaan worden. Met nog een kleine 20 minuten te spelen was de stand daar nog gelijk (2-2), een stand wanneer deze onveranderd zou blijven de Volendammers recht zou geven op de 2e periode titel.

Tot aan de blessuretijd, waar RKAV Volendam de buit al binnen dacht te hebben, was het Urk die in de slotfase van de wedstrijd genadeloos toesloeg. Binnen twee minuten maakten de Urkers aan alle periodetitel aspiraties van de Oranje hemden een einde, met maar liefst 2 doelpunten in de blessuretijd hengelde de thuisclub de volle winst binnen en lieten daarmee de Volendammers gedesillusioneerd op het veld achter en bezorgde hiermee Sportclub Genemuiden de 2e periode titel

Sportclub Genemuiden ging met maar één doel richting Katwijk en deed wat het moest doen, de wedstrijd tegen de FC Rijnvogels winnen. In een niet al te beste wedstrijd verzaakte het niet en stapte met een wat geflatteerde 0-3 eindscore na ruim 90 minuten spelen als winnaar van het veld.

Sportclub Genemuiden begon sterk aan de wedstrijd en bij de eerste de beste aanval had het al raak kunnen zijn, oog in oog met de doelman was het Mike Reuvers die de score al in een vroeg stadium had kunnen openen maar daar niet in slaagde. Nog geen twee minuten later was het aan de andere kant bijna raak voor FC Rijnvogels maar ook deze doelpoging leverde geen treffer op. FC Rijnvogels bleef de gehele eerste helft aandringen, zette Sportclub Genemuiden constant onder druk en met een aantal goede buitenspelers in de gelederen bleef het de weg naar het doel van Genemuiden zoeken.

Maar zoals al zo vaak dit seizoen werd er door de groen- witte verdediging amper iets weggegeven, de defensie stond opnieuw als een huis en kregen de FC Rijnvogels geen kans om een doelpunt te forceren. In de weinig spaarzame momenten waar Sportclub Genemuiden wel wat ruimte kreeg was het dan ook meteen raak. Het was Mike Reuvers die de aanval zocht en in de afronding niet voor eigen eer ging, hij zag de mee opkomende Rutger Etten in een betere positie staan en schoof de bal richting zijn voeten. Al glijdend pikte Etten de bal op en met de punt van de schoen schoot hij de bal in het doel en tekende hiermee de 0-1 voor Sportclub aan.

Bij deze ene treffer zou het voor rust blijven. Na dit doelpunt bleef de druk van FC Rijnvogels onverminderd groot en lukte het Sportclub Genemuiden maar mondjesmaat om hieronder vandaan te komen, doelpunten leverde het de thuisclub echter niet op.

Na de rust bleef het een herhaling van zetten en was het FC Rijnvogels die het spel maakte. Sportclub Genemuiden leunde wat achterover in afwachting op eventuele kansen die hopelijk nog zouden gaan komen. 

Na een klein uur te hebben gespeeld werden Matthias Breman, Jasper Tuinman en Rens van Benthem bedankt voor hun inzet, Nick Buitink, Marc Magan en Martijn Eenkhoorn waren de vervangers. In het laatste half uur van de wedstrijd aan hun de taak om de score nog wat verder op te voeren.

Toch zou het bijna tot aan het einde van de wedstrijd duren voordat er weer gescoord zou gaan worden. Nadat eerst Rutger Etten bij het verstrijken van de tijd voor de 0-2 had gezorgd, was het Martijn Eenkhoorn die de eindstand bepaalde. Ruim in de blessuretijd tekende hij de 0-3 aan. 

Fotoverslag: Harkemase Boys - SC Genemuiden
Video: Gemaakte doelpunten SC Genemuiden

FC Rijnvogels - SC Genemuiden 0-3 (0-1)

Scheidsrechter: Dhr. R.J.A. Gansner
Assistent-scheidsrechter: Dhr. B.W.A. van Ool
Assistent-scheidsrechter: Dhr. N. Poelenjee

Toeschouwers: 225

Scoreverloop: 23. Rutger Etten 0-1, 90. Rutger Etten 0-2, 90+2. Martijn Eenkhoorn 0-3.

Gele kaart: 13. Rutger Etten, 33. Jasper Tuinman, 63. Marc Magan, 68. Nick Buitink (SC Genemuiden), 14. Nabil Haddadi, 55. Alljereau Mercera (FC Rijnvogels).

Opstelling FC Rijnvogels: Pim van der Plas, Dirk-Jan van den Oever (81. Jordan de Jong), Kasper Michel, Peer van Paasen (46. Dennis Bakker), Jesse Driebergen, Neville Ogidi Nwankwo, Alljereau Mercera, Bryan Athoine Iliohan (46, Maarten Reyneveld', Nabil Haddadi, Tom Bijen, Roy van Leeuwen (69. Vincent Noordam).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Bart Jan Brouwer, Berwout Beimers, Rens van Benthem (57. Marc Magan), Rutger Etten, Mike Reuvers (90. Gerben Kolk), Matthias Breman (57. Martijn Eenkhoorn), Jasper Tuinman (57. Nick Buitink).     

 


Zaterdag 15 juni 2024
Nacompetitie, Voor een plek in de Tweede Divisie
Sportclub Genemuiden - Excelsior Maassluis
Aanvang 14.30 uur. Kassa open om 13.00 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Vierde Official: Dhr. D. Schaper
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast

Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid