logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden sluit competitie 3e Divisie af met nederlaag
Sportclub Genemuiden - USV Hercules
Matchwinnaar Rens van Benthem, Mike Reuvers en Marc Magan kunnen hun geluk niet op na de 2-1. 

GENEMUIDEN- Met een 2-1 overwinning op USV Hercules zorgde Sportclub Genemuiden in de laatste thuiswedstrijd in de 3e Divisie A voor een mooie seizoen afsluiting. De toeschouwers kregen in ieder geval een vermakelijke pot voetbal te zien, met 2 voetballende teams binnen de lijnen die beiden voor de volle winst wilden gaan.

In de eerste helft waren de beide teams redelijk aan elkaar gewaagd, het spel golfde op en neer en leverde aan beide zijden een aantal goede mogelijkheden op. Voor Sportclub Genemuiden was het Rens van Benthem die al in de eerste minuut Hercules doelman Pepijn Vonk op de proef stelde, zijn schot was hard maar de vuisten van de doelman zorgden ervoor dat de gasten niet al in een vroeg stadium van de wedstrijd op achterstand aankeken. 

Tim Peters mocht het na een goed kwartier spelen aan de andere kant proberen, zijn diagonaal genomen schot leek in de verste hoek het doel in te gaan maar tot opluchting van iedereen schoof de bal voorlangs. Ondanks het goede spel van Sportclub zijde was het USV Hercules die voor de openingstreffer zou gaan zorgen. Zag Tim Pieters eerder zijn doelpoging nog teniet worden gedaan, bij de openingstreffer zou hij met zijn bijdrage de gemiste kans meer dan goed maken. Want vanuit een voorzet, was het Max van Hees die het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam en de gasten op een 0-1 voorsprong zette.

Na deze treffer gebeurde er verder niet zoveel en had het er alle schijn van dat USV Hercules met een voorsprong de kleedkamer in zou gaan, maar Rens van Benthem besloot anders. Want bij het verstrijken van de eerste 45 minuten lukte het USV Hercules niet om de bal uit de doelmond weg te krijgen. Van Benthem zijn bal stuiterde in eerste instantie via de doelpaal nog wel weer het veld in, maar toch zou het hem lukken om de bal tussen alles en iedereen in het doel te krijgen en Sportclub Genemuiden nog voor rust langszij te brengen.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld, al was het Sportclub Genemuiden die steeds meer het heft in handen nam. Zo was het Mike Reuvers die oog in oog met de doelman kwam maar de trekker niet over wist te halen. Marc Magan had niet veel later ook een goede mogelijkheid, maar ook hem lukte het niet om de Hercules doelman te verschalken.  

Het zou dan ook tot de 90e minuut duren voordat er daadwerkelijks weer iets zou gaan gebeuren. Terwijl donderwolken zich samenpakten boven sportpak de Wetering en het onweer dichterbij kwam, was het invaller en debutant Maron Voorhuis die een perfecte bal aan de voeten van Rens van Benthem deponeerde. Deze wist wel raad met deze goed gegeven bal en bezorgde met zijn 2e doelpunt van de middag de groen- witten de 2-1 overwinning.

Na de wedstrijd tegen USV Hercules is er nog een speelronde te vergeven voor de groen- witten, alleen het uitduel tegen het gedegradeerde Kampong staat nog op de kalender en daarna volgt de nacompetitie.

Fotoverslag: SC Genemuiden - USV Hercules
Wedstrijdbeelden Breman.net

SC Genemuiden - USV Hercules 2-1 (1-1)

Scheidsrechter: Dhr. D. Schaper
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Habib
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Zandstra

Scoreverloop: 34. Tim Peters 0-1, 44. Rens van Benthem 1-1, 90. Rens van Benthem 2-1.

Gele kaart: 65. Marc Magan, 67. Gerben Kolk, 76. Martijn Eenkhoorn, 87. Jens Jurn Streutker (SC Genemuiden), 67. Jordi Paulina (USV Hercules).

Toeschouwers: 1100

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Bart Jan Brouwer, Jens Jurn Streutker, Gerben Kolk, Nick Buitink, Martijn Eenkhoorn (75. Jasper Tuinman), Rutger Etten (88. Maron Voorhuis), Matthias Breman (78. Jur van Dalfsen), Marc Magan, Rens van Benthem, Mike Reuvers.

Opstelling USV Hercules: Pepijn Vonk, Bjorn van Gorkom (85. Bilal Amakran), Mitchell Zwart, Deveron Fonville, Shanon Carmelia, Christiaan van Hussen, Oussama Lahri (64. Franslyn Nsingi), Max van Hees, Max Fichtinger (77. Yassine Tallih), Tim Pieters, Jordi Paulina.Zaterdag 15 juni 2024
Nacompetitie, Voor een plek in de Tweede Divisie
Sportclub Genemuiden - Excelsior Maassluis
Aanvang 14.30 uur. Kassa open om 13.00 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Vierde Official: Dhr. D. Schaper
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast

Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid