logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Miniem verlies Sportclub Genemuiden in Veghel
Blauw Geel ´38 - Sportclub Genemuiden
Rens van Benthem (r) goed voor 2 doelpunten in duel met Robin Voets (l).

Door Erik Driessen

VEGHEL – Negen desastreuze minuten zijn Sportclub Genemuiden woensdagavond in Veghel tegen Blauw Geel ’38 niet fataal geworden. Na een 4-1 achterstand bij rust knokten de groen-witten zich in een buitengewoon aantrekkelijk duel toch nog terug tot 4-3. Daardoor is er zaterdag in de return nog van alles mogelijk.

Wie alleen het eerste half uur had gezien, keek in de rust vermoedelijk vol verbazing naar het scorebord. Sportclub Genemuiden was aanvankelijk heer en meester tegen Blauw Geel ’38. Na wat kleine kansjes voor Van de Wetering en Brouwer benutte Marc Magan het veldoverwicht. Op zijn karakteristieke wijze schoot hij na 21 minuten van buiten de zestien meter de 0-1 binnen.

Genemuiden leek daarna door te drukken en kreeg via Van Benthem ook een goede kans. Na een half uur spelen ging het ineens volledig mis. Hidde Streutker pareerde nog een inzet, maar moest daarna binnen negen minuten maar liefst vier keer vissen. Van de anders zo solide Sportclub-defensie was niets meer over. De 3-1 was van het merkwaardige soort: Blauw-Geel schoot vanaf 25 meter een vrije bal binnen, terwijl alle groen-witters zich nog aan het voorbereiden waren op die inzet.

Met Breman, Kolk en Eenkhoorn voor Buitink, Van Dalfsen en Reuvers vond Genemuiden na de rust toch de veerkracht weer terug. Na een kans voor Blauw Geel schoot Van Benthem op aangeven van Beimers ineens de 4-2 binnen. Nadat Brouwer ternauwernood de 5-2 kon voorkomen, legde arbiter Te Kloeze na een corner plotseling de bal op de voor Genemuiden gunstige stip. Na overleg met zijn assistent koos hij echter om een indirecte vrije trap. Die schoot Etten op de keeper.

Even later was het toch 4-3. Van Benthem kreeg de bal via Kolk voor zijn voeten en aarzelde niet. De wedstrijd was intussen voor de twee vermoeide ploegen in een slijtageslag veranderd. Sowieso lag er de hele wedstrijd al veel ruimte om te voetballen. Tot scoren kwamen de teams in de slotfase niet meer.

Komende zaterdag wacht deel twee van het spektakelstuk. De wedstrijd op De Wetering begint om 14.30 uur.

Fotoverslag: Blauw Geel '38 - SC Genemuiden
Wedstrijdbeelden Breman.net

Blauw Geel '38 - SC Genemuiden 4-3 (4-1).

Scheidsrechter: Dhr. J. te Kloeze
Assistent-scheidsrechter: Dhr. P. Otten
Assistent-scheidsrechter: Dhr. M.Tramper
Vierde Official: Dhr. R. A. H. J. Souwe

Toeschouwers: 1250

Scoreverloop: 21. Marc Magan 0-1, 31. Hadi Barglan 1-1, 35. Koen van der Zanden 2-1, 38. Ben van den Nieuwenhof 3-1, 40. Bram Eltink 4-1, 55. Rens van Benthem 4-2, 78. Rens van Benthem 4-3,

Gele kaart: 80. Ben van den Nieuwenhof (Blauw Geel '38), 27. Nick Buitink, 43. Rutger Etten, 83. Bart Jan Brouwer (SC Genemuiden).

Opstelling Blauw Geel '38: Jordy Zielschot, Robin Voets, Migiel Zeller, Bram Eltink, Ben van den Nieuwenhof, Hidde van Dijk, Lars Loermans, Wouter op den Camp, (82. Dave de Meij), Koen van der Zandenp, Mitchel van Rosmalen, Hadi Barglan.

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen (46. Gerben Kolk), Bart Jan Brouwer, Marc Magan (79.Jasper Tuinman), Rens van Benthem​​, Rutger Etten (93. Milan Drost), Nick Buitink (46. Matthias Breman), Berwout Beimers, Mike Reuvers (46. Martijn Eenkhoorn).     Zaterdag 15 juni 2024
Nacompetitie, Voor een plek in de Tweede Divisie
Sportclub Genemuiden - Excelsior Maassluis
Aanvang 14.30 uur. Kassa open om 13.00 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Vierde Official: Dhr. D. Schaper
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast

Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid