logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Nog twee finales te gaan
Sportclub Genemuiden - Blauw Geel ยด38
Doelman Hidde Streutker wordt bedolven door zijn mede spelers nadat hij zojuist de beslissende penalty heeft gestopt.

GENEMUIDEN- En opnieuw barste Sportpark de Wetering bijna letterlijk uit zijn voegen. Sportclub Genemuiden doelman Hidde Streutker stopte de beslissende penalty en zorgde ervoor dat de groen- witten zich mogen gaan opmaken voor de alles beslissende twee finales tegen Excelsior Maassluis, op weg naar de 2e Divisie.

Zelden was een wedstrijd zo bloedstollend spannend, met het Veghelse Blauw Geel ’38 als tegenstander kregen de ruim tweeduizend bezoekers meer dan waar voor hun geld. Ruim 120 minuten voetbal, met als climax een serie van twaalf strafschoppen deed menig voetbalhart sneller kloppen.

Na de 4-3 nederlaag bij het doordeweekse treffen was het Sportclub Genemuiden die aan zet was. Slechts één doelpunt moest er gemaakt worden om in ieder geval de stand weer op gelijke hoogte te brengen. Toch zag het hier in de beginfase allerminst naar uit, want het was Blauw geel die in de 13e minuut brutaal de leiding nam door een doelpunt van Wouter op den Camp.

Lang mochten de gasten echter niet genieten van deze voorsprong, want zoals wel vaker dit seizoen raakte Sportclub Genemuiden allerminst van de wijs van deze snelle tegentreffer want nog geen twee minuten later was het Arend van de Wetering die de stand alweer gelijk had getrokken. De wedstrijd bleef onverminderd aantrekkelijk, want nog geen 10 minuten later was het opnieuw raak. Vanuit een verre ingooi van de hand van Bart Jan Brouwer, was het Jens Jurn Streutker die met het hoofd de 2-1 binnenkopte. Bij deze drie doelpunten zou het in de eerste helft blijven en het was afwachten wat de 2e helft zou gaan brengen.

Dat de doelpunten niet als rijpe appels zouden gaan vallen lag wel in de lijn der verwachtingen, in de 2e helft bleven beide partijen zoeken naar de mogelijkheden die geboden werden, maar in de reguliere speeltijd zouden er geen doelpunten meer vallen.

In de verlenging zou dit echter meer dan goed gemaakt worden. Eerst was het Mike Reuvers die in de 2e minuut van de eerste verlenging de stand op 3-1 zette, Rens van Benthem was nog geen 3 minuten later ook trefzeker, de 4-1 van zijn voet deed het sportpark exploderen want de buit was binnen!

Blauw Geel ’38 leek verslagen, in een tijdsbestek van amper 25 minuten twee doelpunten maken was eigenlijk niet te doen en leek zelfs onmogelijk. Toch zou het anders lopen, want nadat in de 116e minuut Lars Loerman eerst de 4-2 aantekende, was het Bram Besems die in de 121e minuut voor de 4-3 zorgde en beide teams veroordeelde tot de strafschoppen serie.

De afloop kennen we, uiteindelijk was het Sportclub Genemuiden die aan het langste eind trok en de strafschoppenserie in hun voordeel besliste. Nadat Nick Buitink de strafschop wel wist te benutten, was het Lars Loerman die doelman Hidde Streutker op zijn weg tegenkwam.

De ontlading die daarop volgde was onbeschrijfelijk, doelman Hidde Streutker werd bedolven door spelers en supporters die massaal bezit van het veld hadden genomen. De mannen van René van der Weij hadden het toch maar mooi geflikt, de finale bereiken in de nacompetitie. Een ongekende prestatie die alleen nog maar mooier kan worden.

Fotoverslag: SC Genemuiden - Blauw Geel '38
Video: De doelpunten door SC Genemuiden gemaakt
Beelden RTV Oost
Wedstrijdbeelden Breman.net

Uitslag reguliere speeltijd 2-1, na verlenging 4-3.
Strafschoppenserie 4-3 in het voordeel van Sportclub Genemuiden

SC Genemuiden - Blauw Geel '38 2-1 (2-1).

Scheidsrechter: Dhr. G. Stegeman
Assistent-scheidsrechter: Dhr. M. Wolfkamp
Assistent-scheidsrechter: Dhr. D. Reinshagen
Vierde Official: Dhr. M.A. Spoon

Toeschouwers: 2000

Scoreverloop: 13. Wouter op den Camp 0-1, 15. Arend van de Wetering 1-1, 22. Jens Jurn Streutker 2-1, 92. Mike Reuvers 3-1, 95. Rens van Benthem 4-1, 116. Lars Loermans 4-2, 121. Bram Besems 4-3.

Strafschoppenserie:

Rutger Etten X - Koen van der Zanden X

Jens Jurn Streutker X - Bram Eltink V

Rens van Benthem V - Mitchel van Rosmalen V

Martijn Eenkhoorn V - Dave de Meij V

Bart Jan Brouwer V - Migiel Zeller X

Nick Buitink V - Lars Loerman X

Gele kaart: 33. Arend van de Wetering, 116. Martijn Eenkhoorn (SC Genemuiden), 56. Bram Eltink, 68. Wouter op den Camp, 110. Hidde van Dijk (Blauw Geel '38}.

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Gerben Kolk, Bart Jan Brouwer, Berwout Beimers (81. Martijn Eenkhoorn), Marc Magan (111. Jur van Dalfsen), Matthias Breman (69. Nick Buitink), Mike Reuvers (100. Jasper Tuinman), Rens van Benthem, Rutger Etten.

Opstelling Blauw Geel '38: Jordy Zielschot, Jay van Boxtel, Robin Voets (54. Hadi Barglan), Migiel Zeller, Bram Eltink, Hidde van Dijk (114. Bram Besems), Wouter op den Camp (102. Mathys Haeve), Mitchel van Rosmalen, Ben van den Nieuwenhof (46. Dave de Meij), Lars Loermans, Koen van der Zanden.

     Zaterdag 15 juni 2024
Nacompetitie, Voor een plek in de Tweede Divisie
Sportclub Genemuiden - Excelsior Maassluis
Aanvang 14.30 uur. Kassa open om 13.00 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2b, 8281CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.R. Veen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Vierde Official: Dhr. D. Schaper
 

Vrijwilligersavond

Live Podcast

Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid